Aanpak van Stress

Pieker je veel en maak je je zorgen over wat er zou kunnen gebeuren? Draait jouw hoofd overuren om alles bij te kunnen houden? Heb je last van stress, vermoeidheid, spanning of onzekerheid  Weet je niet meer wat het is om een rustig hoofd te hebben? Dan is het tijd om er nu iets aan te doen!

Als je kijkt naar mensen die lekker in hun vel zitten en het leven goed aan kunnen, dan is er sprake van een balans tussen denken en voelen. Maar omdat het denken zo wordt gestimuleerd in de maatschappij, blijft het voelen bij de meeste mensen sterk achter. Sterker nog we zijn emoties als iets ingewikkelds gaan beschouwen, waar weinig grip op te krijgen is. Het gevolg is dat veel mensen nauwelijks meer in staat zijn om hun eigen gevoelens te herkennen en erkennen, liever stoppen we ze weg, eten of drinken we ze weg of we relativeren erop los. Echter gevoelens zijn krachtig en laten zich niet goed wegstoppen. Emoties voelen we terug in ons lichaam en als we er niets mee doen, blijven ze daar opgesloten en richten er schade aan. Of ze komen er op een later moment alsnog op krachtige wijze weer uit.

In het programma ‘Aanpak van Stress’ gaan we ervan uit dat emoties gewoon bij het leven horen, maar dat je ze wel kunt ‘managen’. Door ze eerst bewust te ervaren, kun je ze vervolgens ombuigen en sturen. En als je dat proces gaat beheersen, dan beloven wij je dat je veel meer rust, meer kracht en meer zelfvertrouwen gaat ervaren! Het leren wordt op diverse niveau aangepakt, visueel door animaties, auditief doorMP3 bestanden en via apps, tekstueel door theorie en ervaren door de observatie opdrachten. Hierdoor ga je het programma echt beleven en zijn de resultaten duurzaam. Ik geef de training voor particulieren en bedrijven individueel en in open en in compagny groepstraining.

Korte check voor wie?

  • Ben je s’nachts en overdag vaak aan het piekeren?
  • Heb je het gevoel dat je altijd maar bezig bent met van alles.
  • Merk je dat je bezig bent met alle mogelijke tegenslagen? Merk je spanning in je lijf of pijn in je lichaam pas in een later stadium op?
  • Heb je weinig vertrouwen kracht of eigenwaarde?